Een gezellige aankleding van de tuin: een teak houten tuinbank

Of je nu een supergrote, een middelgrote of een kleine tuin hebt, voor een tuinbank is wel een plaatsje te vinden. Een tuinbank kan helemaal vrij staan, maar ook tegen een muur, waardoor zij niet veel plaats nodig heeft. Heb je wat meer ruimte dan kan een teak tuinbank het rustpunt zijn in een leuk prieeltje of voor het tuinhuis. Zet naast de tuinbank een teak houten bijzettafeltje of een krukje, dat als tafeltje dienst doet en je kunt er je kopje of glaasje op zetten. Heerlijk even genieten van de rust en de natuur op je teak houten tuinbank.

Welke teak tuinbank kies je?

Er is een groot aanbod aan teak tuinbanken. Weet jij al welk model je wilt? Ga op het internet eens kijken wat er allemaal te koop is en maak dan een keuze. Het is bij zitmeubelen altijd prettig om ze te zien en de zit te proberen. Waar zit jij het prettigste op?

Er zijn tuinbanken met en zonder armleuningen. Er zijn zelfs teak houten banken zonder rugleuning. Deze laatste bank is ook erg leuk om als plantentafel te gebruiken om een saaie hoek in je tuin te verfraaien.

Waar let je op als je een teak houten tuinbank koopt?

Je kunt op veel plaatsen een teak houten tuinbank kopen, kijk maar op het internet. Het aanbod is erg groot, er staat zeker een model bij dat jou aanspreekt en waar jij heerlijk op zit. Dat laatste is voor een tuinbank erg belangrijk. Je hebt keuze uit tuinbanken met of zonder armleuning. Tip: Een brede armleuning kan dienst doen als “tafeltje”voor je kopje of glaasje, een tijdschrift of voor je leesbril. Handig dus, een brede armleuning.

Ook de rug van de teak tuinbank is belangrijk voor een fijne zithouding. Er zijn teak tuinbanken met een rechte rug, maar ook met een gebogen rug.

Ook kun je kiezen voor een teak tuinbank met in het midden een tafeltje: bank en tafel als een geheel.

Wanneer koop je een teak houten tuinbank?

Als je de ruimte hebt om een tuinbank te plaatsen koop je er een! Maar ook in een tuinkamer staat een teak tuinbank erg fraai, of op een balkon.

De tijd om een teak tuinbank te kopen is voor iedereen anders: bijvoorbeeld na een verhuizing, nadat de tuin helemaal aangelegd is, in het voorjaar enz.

Wil je echter niet teveel betalen (en wie wil dat nu niet), dan is het verstandig om regelmatig te zoeken op het internet naar aanbiedingen van teak houten tuinbanken. Vooral in het najaar als de “oude”collectie plaats moet maken voor de nieuwe, kun je wellicht voor een leuke prijs een prima teak houten tuinbank aanschaffen. De prijs is minder, maar de kwaliteit, de levensduur, de natuurlijke uitstraling van de teak tuinbank zijn nog steeds even goed.