Teak boekenkasten

De boekenwurm

Een hele verzameling schitterende boeken met allerlei informatie, verhalen, gedichten enz. Die wil je laten zien. Daarvoor heb je een teak boekenkast nodig om al je boeken op alfabet, onderwerp of welke volgorde dan ook in te zetten. Gegarandeerd een blikvanger in jouw huiskamer, tuinkamer, bibliotheekof studeer- werkkamer is deze teak boekenkast. Je kunt deze teak boekenkast gerust vol laden, het is namelijk een heel degelijke, stevige boekenkast. Het geeft een robuuste uitstraling, of kies je voor white wash. Ook erg prachtig, kijk eens wat er het beste in je interieur past. Onderhoud heb je nauwelijks aan de teak boekenkast. Je kunt de teak boekenkast vochtig afpoetsen, maar gewoon stof afnemen is ook voldoende. Er zullen namelijk op een boekenkast niet snel vlekken komen. Een teak boekenkast is aan te bevelen door de stevigheid en de duurzaamheid.

Hoe moet de teak boekenkast er uit zien?

Je kunt de teak boekenkast op maat laten maken voor jouw boekenverzameling. Je kunt op marktplaats zoeken naar een tweedehands teak boekenkast of op andere websites naar nieuw te leveren teak boekenkasten. Er is volop keuze in diverse maten: hoogte, breedte, diepte. Ook de indeling is niet standaard. Hierbij moet je vooral naar praktische zaken kijken: wat wil ik erin kunnen opbergen?
Alleen boeken of ook dvd`s en cd`s? Sommigen gebruiken de boekenkast met deurtjes om leuke verzamelobjecten in te plaatsen, antieke spullen, of dingen die je graag stofvrij wegzet. Wil je graag laden onderin? Neem je een grote teak boekenkast of zet je twee smallere boekenkasten naast elkaar?
Heb je enorm veel boeken dan zul je waarschijnlijk een teak boekenkast plaatsen die reikt tot aan het plafond. Deze teak boekenkast is dan prachtig afgewerkt met een houten lijst. Je hebt dan wel een trapje bij deze boekenkast nodig.

Uitvoering van de teak boekenkast

De uitstraling van een teak boekenkast is fantastisch. Of je de kast nu als boekenkast of voor andere zaken gebruikt, het is een prachtig meubelstuk. Stevig en sterk hout, rond uit niet kapot te krijgen geldt voor de teak boekenkast. In jouw woonkamer, studeerkamer of bibliotheek staat een teak boekenkast erg mooi. Maar ook bij de kinderen op de slaapkamer kun je deze boekenkast plaatsen. Zet er bijvoorbeeld twee smalle uitvoeringen neer. Kinderen zullen de teak boekenkast snel met spulletjes vol hebben staan. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat de planken zullen doorzakken. Een teak boekenkast is een degelijke en duurzame kast. Ook zware spullen kun je er gerust in (laten) plaatsen.
Vind je het hout te donker voor de slaapkamer dan kies je voor een white wash teak boekenkast met alle goede eigenschappen van de bruine kast: blijvend mooi, sterk en weinig of geen onderhoud.