Teak dressoirs

Prachtige teak houten dressoirs in vele maten en teak kleuren. Een schitterend teak houten meubelstuk, puur natuur, dat zorgt voor een fraaie uitstraling: het teak dressoir. In jouw kamer geeft een teak dressoir weer zoveel meer mogelijkheden. Plaats er grote planten naast, die voor zuurstof en schone lucht in huis zorgen en dit zal als één natuurlijk geheel bij elkaar horen. Een mooie spiegel boven het teak dressoir zorgt ervoor dat de kamer ruimer lijkt. Met een teak dressoir creëer je veel opbergruimte. Je hoeft nooit bang te zijn dat je het teak meubel teveel belast. Eén van de goede eigenschappen van teak hout is namelijk dat het beresterk is.

Teak dressoirs leverbaar in diverse hoogten en breedtes

Dressoir betekent een brede, lage kast. Teak dressoirs zijn in verschillende breedtes en hoogten leverbaar. Kijk naar je bestaande interieur en bepaal dan welke maat teak dressoir er in jouw kamer het beste past. En wil je met of zonder overstekend blad, want ook dat maakt een wereld van verschil wat betreft de uitstraling van je teak dressoir. Kies je opvallende op juist geen in het oog vallende handgrepen op je teak dressoir. Ook de kleur van het teak hout: een donker, midden of white wash teak houten dressoir is een heel persoonlijke keuze. Het combineren van een teak houten dressoir met andere materialen is eenvoudig.

Het teak dressoir met laden en/of deurtjes

Het voordeel van een dressoir is de grote opbergruimte die je erdoor krijgt. Laden of kastjes het maakt niet uit, de hele inhoud van het teak dressoir kan benut worden. Kies je voor openslaande deurtjes of schuifdeuren die over elkaar heen in het dressoir schuiven, waardoor je geen rekening hoeft te houden met deurtjes die open moeten kunnen? Zelfs een teak dressoir met deurtjes met glas erin is mogelijk. De indeling van het teak dressoir is een heel persoonlijke smaak. Je kunt uit veel variaties kiezen: deurtjes in het midden en laden aan de twee zijkanten, of een teak dressoir alleen met deurtjes of alleen met laden. Wist je dat er ook teak dressoirs bestaan met wijnrekken?

Persoonlijke tint door accessoires op je teak dressoir

Door boven het teak dressoir een spiegel op te hangen lijkt je woning groter. Probeer eens wat verschillende vormen van spiegels uit: een ronde geeft een heel andere kijk op het geheel dan een brede rechthoekige spiegel of een langwerpig model. Ook krijgt je teak dressoir een heel persoonlijk tintje door de accessoires die je er op of er naast plaatst. Doordat teak puur natuur is, is het erg mooi om er een grote kamerplant: een varen, een vingerplant of iets dergelijks naast te zetten. De spulletjes die je op het teak dressoir zet geven het meubelstuk een persoonlijk tintje. Wat fotolijstjes bijvoorbeeld, een antieke kandelaar, een oude vaas of bloempot. Mooie oude woordenboeken tussen twee teak houten boekensteunen en een teak houten dienblad met wat leuke kopjes erop zijn sfeerbepalend, samen met het teak houten dressoir.

Modern met een antieke look

Met een dressoir ben je zeer bij de tijd. Met een teak dressoir ben je bij de tijd en je hebt gekozen voor duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Wat dit laatste betreft: een vochtige doek of een fijn stukje schuurpapier, meer heb je niet nodig om eventuele vlekjes te verwijderen. De kans op vlekjes bestaat natuurlijk wel. Op het teak dressoir zet je soms planten of bloemen die je water moet geven. Je zet je kopje koffie naast je neer op het teak dressoir. Je kunt dit gerust doen, zie je daarna een vlekje dan is dit eenvoudig te verwijderen. Je mag ook meubelolie voor het onderhoud gebruiken. Vraag bij aankoop naar de beste meubelolie voor jouw teak dressoir. De mogelijkheid bestaat dat je zelfs gratis meubelolie erbij geleverd krijgt. Dit onderhoud kunje doen, maar het is geen noodzaak. Misschien zie je liever een doorleefd dressoir.

White wash of bruin teak dressoir

Als je zoekt naar een teak dressoir dan kom je zeer veel verschillende maten tegen en uitvoeringen. Maar ook de kleur van een teak dressoir varieert. Vele bruine tinten natuurlijk maar ook white wash. Kijk naar de rest van je interieur en bepaal dan welke kleur teak dressoir het mooiste past in jouw kamer. Kies je voor een white wash teak dressoir dan is het erg mooi om er samen met een spiegel die je er boven hangt één geheel van te maken. Bij een bruin teak dressoir maakt koperen beslag of rvs het dressoir weer net iets mooier. Maar of je nu voor een bruin of white wash teak dressoir kiest, je koopt een duurzaam meubelstuk, dat generaties lang meegaat met of zonder onderhoud. De keuze uit teak houtkleuren is groot. Het ligt aan het gebied, waar vandaan het hout komt of de houtkleur juist donkerder of lichter is.

Waar koop je een teak dressoir?

Op marktplaats zoek je tweedehands teak dressoirs. Er zijn er genoeg te vinden, de keus is groot. Veel antieke dressoirs vind je bij de antiquair. Vroeger stond in elk huis een dressoir, daarna kwamen de grote wandkasten. Nu gaan we weer terug naar het dressoir. Worden de kamers wellicht kleiner? Heb je niet zoveel plek dan kies je een klein teak dressoir, heb je een hele wand vrij dan kun je een groot teak dressoir best plaatsen. Er is dan plek om detv erop te zetten. Je hebt dan geen tv meubel nodig.
Wanneer je boven het dressoir een spiegel hangt dan lijkt de kamer groter. Zorg voor ontspiegeld glas of een plek waar geen zonlicht of veel daglicht op de spiegel schijnt.
In elke meubelzaak staan ook diverse maten teak dressoirs in de showroom.
Soms ook vind je in de supermarkt op een aanplakbord: teak dressoir te koop wegens verhuizing bijvoorbeeld. Je kunt dan eerst kijken in welke staat het teak dressoir zich bevindt voordat je tot aankoop over gaat.