Teak garderobekasten

Modern of oud interieur

De teak garderobekasten kun je zowel in een modern als in een oud interieur plaatsen. Wanneer je white wash teak kiest dan krijg je meteen een totaal ander beeld in je kamer. Het is heel praktisch om voor een teak garderobekast te kiezen. De teak garderobekasten zijn namelijk zeer sterk, stevig en duurzaam. Een garderobekast hangt vol zware jassen, spijkerbroeken en dergelijke. De legplanken liggen meestel ook vol. Je hoeft bij teak garderobekasten niet bang te zijn dat de planken of iets dergelijks doorzakken omdat ze te zwaar zijn beladen. Teak garderobekasten zijn namelijk oerdegelijk. Die degelijke uitstraling hebben ze dan ook. Heerlijk zo`n teak garderobekast waarbij je niet steeds hoeft te roepen: ruim de helft van je kleding op, de kast hangt te vol en de planken zakken door, of het hanggedeelte (de stang met jassen en broeken) komt regelmatig naar beneden.

De uitvoering van de teak garderobekast.

De praktische indeling van een teak garderobekast is erg belangrijk om optimaal van de opbergruimte gebruik te kunnen maken. Verder hangt het van de persoonlijke keuze af hoe de indeling zal worden. De ene persoon hangt al zijn kleren op terwijl anderen graag truien en shirts opvouwen. De een heeft dus meer hang ruimte in de teak garderobekast nodig terwijl de ander meer legplanken nodig heeft. Denk daar even over na voordat je tot de aankoop van eenteak garderobekast over gaat. Wil je een kast tot aan het plafond of zet je er graag nog iets boven op? Heb je de ruimte om een teak garderobekast te nemen met openslaande deuren, of is in jouw geval een schuifdeur of zijn schuifdeuren handiger? Beslaat straks de garderobekast de gehele muur, want aan een klein stukje over heb je nauwelijks iets. Teken de kamer waarin de teak garderobekast moet staan met de maten erbij. De voorkeur van de plek, tegen welke muur zet je de teak garderobekast, (misschien dient de kast zelfs als afscheiding tussen twee bedden, let er dan op dat ook de achterkant een mooiaanzicht heeft) is belangrijk om tevoren vast te stellen, daarvan is de grootte van de teak garderobekast afhankelijk.

Teak garderobekast voor kinderen.

Kinderen voelen zich erg belangrijk en groter worden als ze zelf bepaalde handelingen mogen verrichten. Maak het hen daarom gemakkelijk om zorg te dragen voor hun eigen kleding. Natuurlijk met wat hulp graag, zeker voor de allerkleinsten. Onder in de teak garderobekast zet je enkele plastic bakken voorkleine spulletjes, maar ook een sokkenbak, bak voor het ondergoed, voor zwem- en sportkleding. Jij doet de was en strijkt en legt op ieders bed de eigen kleding om op te ruimen.

Voor de kinderen het bed in kunnen moeten ze dus wel hun schone was opruimen. Je hoeft dit dan niet te blijven herhalen. Voor kinderen die moeite hebben om alles netjes, ordelijk op te ruimen, plak je een etiket met het woord sokken of een picto van sokken op de sokkenbak enz. Zo kun je hetzelfde doen met de legplanken: truien, vesten, shirt lange mouw, shirt korte mouw enz. Zo wordt opruimen gemakkelijk voor iedereen. De teak garderobekast is een degelijke, sterke kast die tegen een stootje kan. Daarom ook kun je zelfs jonge kinderen al de kast laten gebruiken. Ook al zullen de deuren of schuiven wel wat te verduren krijgen, een teak garderobekast kan dit aan.