Televisie, in de kast of op de kast?

Er staat in bijna elk huis wel één televisietoestel. Meestal wordt de tv op een duidelijk zichtbare plek geplaatst in de woonkamer. In de hoek of tegen een wand, op een plek waar enkele gezinsleden tegelijkertijd tv kunnen kijken. Plaats de tv in of op een teak tv-meubel.

Een teak tv-meubel is namelijk zeer sterk, duurzaam en met een natuurlijke uitstraling. Of je nu een moderne dunne flatscreen hebt of een groot en log televisietoestel, het past in of op een teak tv-meubel. Wil je dit tv-meubel gebruiken voor meer apparatuur, vraag dan eens naar de mogelijkheden om een teak tv-meubel op maat te laten maken. Zoek een goede meubelzaak, die teak houten meubelen verkoopt en vraag deskundig advies.

Een teak tv-meubel met of zonder deurtjes?

Wanneer je het televisietoestel in een tv-meubel wilt plaatsen, kun je kiezen uit een teak tv-meubel met of zonder deurtjes. Met deurtjes geeft je ook weer enkele mogelijkheden, openslaande deurtjes, of deurtjes die helemaal in de kast verdwijnen als je ze wegschuift. Dit laatste is erg praktisch, zeker wanneer je ruimte beperkt is. Een tweede voordeel is dat kleine kinderen nooit tegen de punten van de deurtjes kunnen vallen of zich eraan kunnen stoten.

Een teak tv-meubel met deurtjes zorgt ervoor dat de tv niet te pas en te onpas aan staat. Het verhoogt vaak de gezelligheid en iedereen komt tot andere bezigheden dan tv kijken.

Een teak tv-meubel zonder deurtjes is praktisch als je vaak tv kijkt, jij graag het toestel zelf ziet, een mooie flatscreen bijvoorbeeld, die stop je wellicht liever niet achter deurtjes.

Oude teak kast doet dienst als tv-meubel

Zie je in een meubelzaak, showroom of i.d. een mooie oude teak kast, dan kan deze dienst doen als tv-meubel. Een gezellige sfeer uitstralende kast, niet perse een tv-meubel, kan omgetoverd worden tot een tv. kast. Je kunt ook een dressoir nemen, de helft gebruik je als teak tv-meubel en op de ander helft zet je of helemaal niets of bijvoorbeeld een schitterende antiek vaas of plant. Zo maak je van je kamer een geheel eigen sfeervolle plek. Een modern apparaat op een oude teak kast, het kan allemaal. Omdat teak hout sterk is hoef je nooit bang te zijn dat het teak meubel te zwaar wordt belast.

Een teak boekenkast tevens in gebruik als een teak tv-meubel

Je hebt een prachtige open teak boekenkast tegen een lange wand gemaakt. Wanneer je op een bepaald stuk een deel van de achterwand verwijdert voor snoeren en draden, dan kan de tv in de boekenkast op één van de planken staan. Zeker wanneer je genoegen neemt met een klein tv toestel is dat een reuze praktische oplossing (denk aan een studentenkamer). Teak houten planken zijn namelijk zeer degelijk en sterk, je hoeft nooit bang te zijn dat ze doorzakken.

Ook wanneer je ruimte genoeg hebt is dit een mooie mogelijkheid, bijvoorbeeld als de teak houten boekenkast een hoekkast is. De televisie is niet meer zo zeer het middelpunt maar gaat op in het grote geheel van de mooie teak houten kastenwand.

Soms kan een eiken kast ook een mooie oplossing zijn voor je televisie probleem.