Wat wordt er bedoeld met een whitewash kast?

Bij een whitewash kast zie je de houtnerf door de witte laag heen. Je whitewash kast heeft een gebleekte look gekregen. Vroeger gebruikte men kalk, die in de nerven van het hout trok. Deze techniek wordt nu gebruikt om de prachtige whitewash look te verkrijgen. Je verft de kast niet, je wrijft met een doek krijtverf op de meubels. Het is van belang om de kast vooraf goed te schuren. Je gebruikt een kwast en veegt uit met een doek, waarbij je keurig met de richting van de houtnerf meegaat. Het is een tijdrovend karwei om dit zelf te doen en om het tot een goed resultaat te brengen. Maar de whitewash kast mag dan ook gezien worden. Zij zal een blikvanger in jouw interieur zijn. Je kunt er ten slotte een vochtwerende en vuilafstotende laag op aanbrengen: witte vernis of de gewone vernis bijvoorbeeld. Volgens wikipedia is whitewash een goedkoop verfsoort gemaakt van calcium hydroxide en kalk. Soms worden ook andere stoffen toegevoegd.

Waar koop je een whitewash kast?

Whitewash meubelen zijn erg in trek. Het zal dus niet moeilijk zijn om adressen te vinden waar deze teak whitewash meubelen te koop zijn. Bezoek het internet en je vindt legio adressen. Heel vaak kom je op internet uit bij souren meubels. Het is leuk om meteen een kijkje in hun showroom te nemen. Zo krijg je meteen een idee van het aanbod aan whitewash kasten. Wanneer je eenmaal deze whitewash meubelen hebt gezien, dan zul jij je interieur er mee willen vullen. De whitewash kasten zijn zeer sfeervol. Je donkere meubelen zul je graag vervangen door whitewash meubelen om een totaal ander interieur te verkrijgen.

Van donker naar lichter…..

Je oude teak meubelen zijn in prima staat. En dat blijven ze nog wel een tijd. Teak meubelen verslijt je niet, je raakt ze eerder beu, je wilt wel eens wat anders. Wellicht kun jij je oude teak meubelen laten whitewashen. Zo hoef je niet op nieuwe meubelen uit, waaraan je toch wel gehecht bent: en ze zijn zo praktisch! Informeer eens waar je jouw meubelen kunt laten whitewashen. Je kunt dit best zelf doen, maar het is een erg groot karwei om een goed resultaat te behalen. Haal er een vakman bij, hij adviseert wat je het beste kan doen of laten doen. Laat hem een offerte maken en beslis er dan over. Koop je een nieuwe whitewash kast of laat jij je bestaande kast behandelen? Probeer het eerst met één meubelstuk en bij het gewenste resultaat kun jij je hele interieur lichter maken door het behandelen van alle meubels.

Aankoop whitewash kast

Whitewash kasten zijn te koop in diverse hoogtes, breedten en dieptes (dit laatste meestal 40 tot 50 cm.). Ze zijn verkrijgbaar met 2-3-of 4 deuren. Ze worden gemaakt van goed gedroogd hout en de constructie wordt goed uitgevoerd. Dit samen is erg belangrijk, omdat hout nu eenmaal werkt. Een whitewash kast is een aanwinst voor elk interieur. De prijzen zijn verschillend en afhankelijk van de grootte van de kast. Ga naar de websites van whitewash meubelen en geniet van de hoeveelheid mooie kasten. Er zal er zeker één bijstaan die een plekje in jouw kamer gaat veroveren.