Wil je een kast, waarin je gehele garderobe past?

Tijd voor een teak kledingkast op maat waarin jij al je kleding en schoenen overzichtelijk op kunt bergen. Laat jouw teak kledingkast naar jouw smaak op maat maken bij de vakman.

Ken je het gevoel, je wilt graag een kledingkast plaatsen, maar de kledingkast die jij hebt gezien is net iets te groot of te klein voor de plek waar jij de kast wilde zetten. De oplossing is dan een op maat gemaakte teak kledingkast. Kleur, grootte, met of zonder poten…….jij bepaalt hoe de teak kledingkast gaat worden. Belangrijk is het om de juiste maat te nemen en rekening te houden met deuren, die goed open moeten kunnen. Je krijgt dan een teak kledingkast waar je jarenlang, zelfs levenslang plezier van kunt hebben.

Mogelijkheden teak

Een teak kledingkast met legplanken, hanggedeelten en een lade voor bijvoorbeeld schoenen enz…. Het is prettig als jij je kleding overzichtelijk kunt neerleggen of ophangen. Daarom ook is een ruime teak kledingkast een welkom meubelstuk. Functioneel is een eerste vereiste voor een teak kledingkast. Op de tweede plaats beslaat een flinke teak kledingkast behoorlijk wat ruimte in een kamer. Soms beslaat de garderobekast een hele muur. Het is dan mooi meegenomen als de teak kledingkast naast functioneel te zijn er ook nog mooi uitziet. Bij een teak kledingkast heb je deze twee functies in één klap binnenshuis. Maak zelf een keuze uit het enorme aanbod. Kies de grootte, de kleur en de indeling waar jij het meeste plezier aan beleeft.

Een teak kledingkast met een sterke ophangruimte en stevige legplanken

Niets is vervelender dan een garderobekast waarin je slechts niet te zware kledingstukken kunt ophangen, omdat anders de stang naar beneden komt en dus ook al je kleding. Kies voor een degelijke teak kledingkast en je hebt nooit dat probleem. Ook de legplanken kun je vol stapelen met zware truien en jeans zonder dat deze doorzakken of erger nog naar beneden komen. De inhoud van een teak kledingkast kun je optimaal benutten. Ook de laden klein of groot zijn stevig en kunnen wat gewicht verdragen leg er bijvoorbeeld schoenen in, of fotoalbums.

Het beslag op een teak kledingkast

Een teak kledingkast heeft 2-3-4 en soms zelfs 5- of 6 deuren. Op deze deuren kun je ervoor kiezen om prachtige handvatten te plaatsen. Op de teak houten kledingkast komen dan geen afdrukken van vingers te staan. Houd je helemaal niet van beslag op de teak kledingkast, geen probleem, de eventuele vette vingerafdrukken poets je heel gemakkelijk weer weg. Dit is één van de vele mooie eigenschappen van teak hout: het onderhoud is heel eenvoudig.

Voordat je tot de aanschaf van een teak houten kledingkast overgaat moet jij je enkele dingen afvragen: welke maat kast past in de ruimte

  • hoeveel deuren wil ik (afhankelijk van de grootte van de muur)?
  • wil ik veel legplanken of vind ik hangruimte belangrijker (teken zelf alvast een indeling)?
  • neem ik één of meerdere laden?
  • wel of geen beslag op de kast?
  • zou een teak kast met een spiegel wellicht praktisch zijn (geen extra passpiegel nodig)?
  • hoeveel geld wil ik eraan besteden?

    Als je het antwoord op deze vragen allemaal helder hebt voor jezelf dan kun je de juiste keuze teak kleding kast maken.