De teak kast als servieskast is een goede keuze.

De teak planken in de teak kast kunnen gemakkelijk het gewicht van een servies dragen. Teak hout heeft namelijk als eigenschap dat het sterk, robuust, duurzaam en natuurlijk is. Je kunt de teak kast gerust vol zetten met jouw servies enz. de planken zullen niet doorzakken. Ook zware bloempotten en vazen kun je opbergen in je teak kast. Heb je nog plaats over, leg gerust een stapel boeken of tijdschriften op de planken in de teak kast. Zo benut je de gehele inhoud.

Heeft de teak kast behalve twee openslaande deuren ook een grote schuiflade onder, dan is deze prima te gebruiken voor spelletjes, dambord en schaakbord bijvoorbeeld of voor fotoalbums, legpuzzels enz. Een teak kast kun je gewoon helemaal vol leggen met spullen, het is nooit te zwaar!

De teak buffetkast

Wanneer je een teak buffetkast hebt gezien, dan wil je er ongetwijfeld zelf een in je interieur.

Een teak buffetkast kun je zowel in de kamer als ook in de keuken plaatsen. Het is zelfs heel praktisch om een exemplaar in de keuken te zetten. Je hebt zo het gehele servies bij de hand. Ook tijdens feestjes kan dit erg handig zijn, je hoeft niet door de drukke woonkamer te lopen om extra glazen, gebaksbordjes of iets dergelijks te halen. Een teak buffetkast kun je kopen als een smalle hoge kast, maar ook als een hoge en brede kast. Vooral de smalle, hoge teak buffetkast wordt vaak in een keuken geplaatst.

Teak vitrinekast

Ben je een verzamelaar en wil jij je spullen stofvrij op kunnen bergen dan is een teak vitrinekast wellicht een mooie oplossing. De afmetingen kun je zelf bepalen, er zijn er namelijk diverse van: hoog en smal, hoog en breed. Afhankelijk van het gebruik van de teak vitrinekast koop je de juiste maat. Heb je voldoende ruimte, koop dan nooit een erg kleine vitrinekast. Waarschijnlijk groeit je verzameling nog en heb je de ruimte niet nu maar wel later nodig. Kijk even in de toekomst en neem dan de beslissing welke maat teak vitrinekast voor jou het meest gunstig is.

Teak hoekkast

De teak hoekkast gebruik je soms als tv meubel. Teak hout is een sterke, stevige en robuuste houtsoort. Daardoor is zij prima te gebruiken om zwaardere spullen te dragen. Zet er gerust je tv op. Natuurlijk hoeft in of op een teak hoekkast geen tv toestel te staan, maar praktisch is het wel. Er zijn echter ook hoge hoekkasten te koop. Daar kan dan de tv in worden geplaatst, of de kast krijgt een totaal andere functie. Een teak hoekkast wordt ook gemaakt in combinatie met een vitrinekast: van onderen is de teak kast dicht en het bovenste gedeelte heeft glazen deurtjes. Soms is het beter om voor maatwerk te kiezen, bij afwijkende maten van je kamer, bij speciale wensen, of voor speciale doeleinden. De mogelijkheden zijn erg groot, dus vraag er gerust naar bij de specialist in teak houten meubelen.

Zie voor meer teakhouten kasten onze showroom website.