Grutterskast

Een grutter is een kruidenier. Ken je de winkel op de hoek van de straat nog? Alles werd voor je gepakt, afgewogen en gesneden. In deze winkels stonden de grutterskasten. Een kast met vele vakken en deurtjes, waarin en waar achter de specerijen lagen. Een prachtige kast om te zien, te hebben en leuk in te richten met je mooiste spulletjes. Deze grutterskast past prachtig in een landelijke keuken, maar ook in elk ander interieur zal de grutterskast als een prachtig meubelstuk worden ervaren. Het is een heel persoonlijk meubelstuk omdat je de grutterskast naar je eigen smaak inricht. Plaats de grutterskast in de keuken of woonkamer en zij zal het geheel positief beïnvloeden.

Waarom zou je een grutterskast kopen?

Een grutterskast is een kast met een speelse uitstraling. Een kast met nostalgie, die jouw kamer of keuken in een speciaal sfeertje brengt. Heb je een speciale verzameling van oude kopjes en bordjes bijvoorbeeld, dan zul je deze prachtig in de grutterskast kunnen opbergen: stofvrij achter glas. Oude of antieke potten en vaasjes staan veilig opgeborgen en toch zichtbaar in de grutterskast. Een mooi servies, in opvallende kleuren staat prachtig uitgestald in een whitewash grutterskast. Ook tinnen spulletjes of Delfts blauw vormen samen met de grutterkast een ware blikvanger in kamer of keuken.

Hoe ziet een grutterskast eruit?

Een grutterskast bestaat uit een boven- en een onderkant, bestaat dus uit twee delen. De bovenkant bestaat uit twee of meer deurtjes met glas erin. De onderkant heeft deuren, laden, kleppen en/of vakken. Bekijk de vele mogelijkheden van de indeling van een grutterskast en maak dan een keuze. De vele laden, kleppen en vakken zijn ideaal om diverse spullen in op te bergen. De bovenkant, met de deurtjes en het glas, gebruik je meestal om gezellige hebbedingetjes in ten toon te stellen. Je kunt er natuurlijk ook gebruiksvoorwerpen in uitstallen. Daar de bovenkant deurtjes heeft met glas erin, zal je dit gedeelte altijd keurig opgeruimd houden.

Waar kun je een grutterkast kopen?

Een grutterskast kun je in een meubelzaak kopen. Ook vind je op internet vele adressen waar de grutterskasten worden aangeboden. Daar grutterskasten al lang bestaan, zijn er ook vele antieke grutterskasten op de markt verkrijgbaar. Dus bezoek ook eens de antiekhandel of de websites daarvan. Op marktplaats staan ook regelmatig grutterskasten aangeboden.

Bekijk regelmatig de regionale bladen en wellicht vind je een grutterskast in de aanbieding.

Je kunt ook zelf het initiatief nemen en je omgeving laten weten dat je een grutterskast zoekt door een advertentie te plaatsen. Misschien staat er nog een exemplaar bij je grootouders en vinden zij het erg leuk als jij deze grutterskast een mooi plaatsje in jouw huis geeft.