Teak tuintafel voor buiten

Ideaal te noemen: een mooie grote teak tafel voor buiten. Voor de gezellige koffie uurtjes en voor de prachtige tuinboeken waarvan je geniet in de zon. Een ruime tafel is zeer praktisch, ook al is je gezin klein. Je kunt de tafel namelijk ook gebruiken als werktafel om bloembakken te vullen, of om in bakken te zaaien. Een teak tuintafel, een aanwinst voor jouw natuurlijke tuin. Zij past op elke plek, in of uit de zon. Zij is weerbestendig en kan tegen een stootje. Onderhoud hoef je niet te doen. De teak tuintafel zal dan op den duur grijs verkleuren. Behoud je liever de kleur dan moet je de teak tuintafel behandelen met olie.

Teak tuintafel voor binnen

Een teak tuintafel kun je ook binnenshuis goed gebruiken. Denk daarbij aan het tuinhuisje of aan de tuinkamer. Deze kun je mooi inrichten met teak houten meubelen. Een tafel maakt daar zeker deel van uit. Een teak tuintafel, die als werktafel goed inzetbaar is, is stevig en kan tegen een stootje. Vuil worden mag zij gerust, een vochtige doek of een sopje groene zeep maken de tuintafel weer keurig fris. Neem je een grote teak tuintafel dan kun je er een bloemen- en plantentafel van maken in je tuinkamer: schitterend! Het is leuk om de teak tuintafel te combineren met rieten of rotan stoeltjes. Teak hout laat zich overigens met allerlei materialen goed combineren.

Teak tuintafel in de winteropslag

Na de mooi weer seizoenen en na intensief gebruik buiten, kan de teak tuintafel in de winter ook binnen dienst doen. Heb je plaats in de berging, plaats de teak tuintafel daar en gebruik haar gerust. Zo heb je zowel in de zomer als ook in de winter plezier van de teak tuintafel.

Je kunt er planten die binnen moeten overwinteren op plaatsen, of er alvast bakken met nieuw gezaaide planten op zetten. Zo gebruikt de tafel wel veel plaats, maar je kunt er ook weer plezier van hebben. Ben je vaak aan het klussen, ook dan kan de tuintafel in de berging goed van pas komen. Verwijder wel de groene aanslag van buiten alvorens de teak tuintafel binnen te zetten.

De teak tuintafel beschermen in de winter of niet?

De eigenschappen van teak hout zijn: stevig, sterk, robuust, natuurlijk, onverslijtbaar en bestand tegen alle weersinvloeden. Dit laatste zegt genoeg: teak houten meubelen kunnen gerust buiten blijven in de winter. Je kunt de teak tuintafel beschermen met een hoes, tegen vogelpoep bijvoorbeeld en tegen groene aanslag, noodzakelijk is dat echter niet. Teak meubelen laten zich namelijk goed schoonmaken zonder dat het veel inspanning en tijd kost. Dus wanneer je niet veel opbergruimte hebt dan laat je de teak tafel gewoon buiten staan in de winter. Zet een mooie mand of bak winterviolen op de teak tuintafel en je geniet ook in de winter van bloemen. Laat de winter maar komen!

Hier een paar tips om je teak meubelen klaar te maken voor de winter.