Koloniale meubels

De koloniale meubelen zijn gewone teak houten meubelen. Het hout wordt bijvoorbeeld geïmporteerd vanuit Indonesië. Het zijn meubelen gemaakt van gerecycled hout, dat streng worden gecontroleerd op kwaliteit en duurzaamheid. Ook wordt er gekeken of het milieu, de bossen niet worden belast. De koloniale meubelen worden gemaakt uit een groot aanbod van oud teak hout. Door het grote aanbod kan er kritisch gekeken worden naar het hout, het fraaiste hout kan gekozen worden voor de nog fraaiere meubelen die ervan worden gemaakt.

Wat zijn koloniale meubelen?

Koloniale meubelen zijn teak houten meubelen. Deze naam dateert van jaren terug toen er veel vraag was naar het donkere teak hout: koloniale teak hout. Tegenwoordig is er veel vraag naar de lichtere kleur teak hout. Ben je de blanke teak kleur echter tegen, dan kun je deze meubelen in de koloniale, donkere kleur laten maken.

Teakhout salonkisten

Koloniale meubelen kun je op maat laten maken door een meubelmaker. Bespreek met hem hoe je de koloniale meubels wilt hebben en hij bekijkt of dat mogelijk is. Laat bijvoorbeeld een eettafel of kastenwand voor jou op maat maken. Ook salonkisten, bijzettafels, een dressoir enz. kun je op maat bestellen. Ga hiervoor naar de vakman, de meubelmaker, dan kom je niet bedrogen uit.

Hoe kom je aan koloniale meubelen?

Het teak hout wordt geïmporteerd door vakmensen. Zij kijken kritisch naar het grote aanbod van teak hout. Zij kunnen kiezen uit erg grote hoeveelheden, omdat in bijvoorbeeld Indonesië de houten huizen worden afgebroken en vervangen door stenen huizen. Er resteert dus veel hout. Het kost wat tijd en energie om het beste teak hout in te kopen. Van dit goed gekwalificeerde hout worden meubels gemaakt door vaklieden, meubelmakers. Meubelzaken bieden deze koloniale meubelen aan, maar veel zaken leveren ook maatwerk.

Bekijk op het internet de vele aanbieders van koloniale meubelen. De meubelen worden er goed getoond, een keuze is dan prima te maken. Je kunt natuurlijk ook de showroom of meubelzaak bezoeken en daar je wensen kenbaar maken. Zo kun je vragen naar maatwerk.

Op het internet zie je ook de spectaculaire aanbiedingen: leuk meegenomen als er dan iets voor jouw interieur aan koloniale meubelen bij staat.

Wat is er zo bijzonder aan koloniale meubelen?

Koloniale meubelen zijn er geen 13 in een dozijn. Je kunt zelfs kiezen voor maatwerk, dan is jouw tafel of wandkast zeker uniek. Koloniale meubelen zijn gemaakt van oud teak hout. Zij hebben dus een geschiedenis, een verleden. Fantaseer zelf bij de deuken, krassen, gaatjes enz. in het koloniale teak hout, waardoor dat is veroorzaakt. Je weet zeker dat jouw koloniale teak meubelen het milieu niet belasten, of belast hebben. Let op het keurmerk FSC: Forest Stewardship Council. Dit is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. Hier wil je natuurlijk ook graag aan bijdragen.