Teak houten tuinset

De hele lente, de hele zomer heb je genoten van elke minuut dat het mooi weer was. Je teakhouten tuinset stond gereed, dus als er een zonnestraaltje kwam, dan kon je meteen gaan genieten: tijdschrift, kopje koffie erbij en wat is het leven mooi!

In de herfst en de winter, die nadert zul je wellicht minder buiten zitten. Je maakt de tuin winterklaar en zoekt je bezigheden binnenshuis. De teak houten tuinset kan naar binnen worden verplaatst wanneer je voldoende bergruimte bezit: een grote garage, een berging of een tuinhuis waar je de teak meubelen kunt opslaan. Je maakt de teak houten tuinset schoon met een sopje van groene zeep waardoor alle groene aanslag verdwijnt. De teak houten tuinset staat weer als nieuw te wachten op het volgende seizoen.

Kunnen de teakhouten tuinmeubelen buiten overwinteren?

Teakhouten tuinmeubelen kun je met een gerust hart in de winter buiten laten staan. Wanneer je niet genoeg bergruimte hebt bijvoorbeeld, blijft je tuinset gewoon in weer en wind buiten.

Teak hout is namelijk bestand tegen alle weersinvloeden. Wanneer je het vervelend vindt dat de teak houten meubelen erg vies worden dan kun je een hoes over de meubelen aanbrengen.

Een teakhouten tuinbank is zelfs fijn als deze buiten blijft staan, met een winterjas aan in het winterzonnetje is het heerlijk genieten met een warme kop chocomel. Heb je een tuinkamer, die niet propvol staat dan is deze ruimte wellicht geschikt als winterverblijf voor je teak houten tuinset. Je geniet op deze manier in elk seizoen van je teakhouten meubelen.

Teakhouten bureau

Heb je een bedrijf aan huis of werk je vaak vanuit je eigen huis voor je baas? Het is dan prettig om een kamer voor jezelf in te richten waar je in alle rust kunt werken. Ook de inrichting van dit vertrek kan bijdragen aan een fijne werksfeer. Goede teak meubelen kunnen wellicht hun steentje bijdragen. De eigenschappen sterk, robuust, duurzaam zijn allemaal in het belang van je werkzaamheden. Een bureau dat staat te wiebelen als je op je computer werkt geeft veel irritatie. Zorg daarom voor goed en stevig meubilair in je werkkamer. Wanneer je dan teak meubelen aanschaft, dan ben je voor zeer lange tijd hiermee klaar, zelfs voor altijd, want teak hout verslijt je namelijk niet.

Teakhouten opbergkasten

Een opgeruimde kamer begint vaak met het plaatsen van kasten. Wanneer jij je spullen op een vaste plek kunt plaatsen, dan zou in principe je kamer altijd opgeruimd kunnen zijn. Kijk naar de ruimte die je kunt gebruiken voor het plaatsen van één of meerdere kasten. Heb je een heel lege wand plaats daar dan een even zo grote teak kast tegenaan. Een kleine teak kast biedt minder opbergruimte en de wand wordt verder niet meer gebruikt, het is dus minder effectief. Een kast heeft vaak nogal wat te verduren, koop een teak kast met teak houten legplanken erin en je kunt alles erin opbergen en opstapelen wat je wilt zonder dat de planken doorzakken. Let ook altijd op de manier waarop de planken zijn bevestigd in de zijkanten van de teak houten kast.