Teakhout voor buiten

Waarom teakhout voor buiten?

Als je eenmaal teakhouten meubels kent, wil je niet anders meer in je interieur. Ook voor buiten kun je kiezen voor alle voordelen van teakhouten meubels. Neem bijvoorbeeld de teakhouten tuintafel, het is een aanwinst voor je tuin, een fraaie blikvanger. Maar ook de lange levensduur (teakhout is onverslijtbaar, onverwoestbaar) doet je besluiten om een teakhouten tuinset aan te schaffen. Teakhout is bestand tegen alle weersinvloeden. De teakhouten tafel en stoelen, eventueel ligstoel, hoekbank enz. worden steeds mooier door de invloed van buitenaf. Hoe ouder de tuinset des te mooier, verweerder worden de tafel en de stoelen. Door de olie/hars in het teakhout hoef je niet bang te zijn voor houtrot, teakhout neemt namelijk geen water op. Ook weren de olie/hars insecten. Dus krijg je ook geen problemen met aangetaste houtdelen door insecten.

Welke teakhouten tafel kies je voor buiten?

Variatie is er genoeg in afmeting en vorm van de teakhouten tuintafel. Kijk goed naar je tuin, waar deze teakhouten tafel in komt te staan. De teak houten tafel moet één worden met je tuin. Wat betreft de kleur gaat dat prima lukken, teakhout heeft namelijk een prachtige kleur. Je kunt kiezen uit bruin tot goudgeel en alle tinten daartussen. Maar welke tint je ook kiest, allemaal hebben ze een natuurlijke uitstraling. Logisch natuurlijk, teakhout is puur natuur. Over de grootte van de teak tafel moet je goed nadenken. Waar plaats je de tafel? Wordt de tafel gebruikt om aan te eten op het terras, of plaats je de tafel in een gezellig stukje van de tuin om te lezen, om je kopje of glaasje op te zetten. Wordt het dus een grote eettafel of is een kleine vierkante tafel groot genoeg voor de bestemming?

De afmeting van de teakhouten tafel

Ben je singel of heb je een gezin? Krijg je vaak veel mensen op visite? Deze factoren kun je laten mee tellen in de afweging of je een heel grote, grote, middelmaat of kleine teak tuintafel gaat kopen. Ook de grootte van de tuin, het terras, of het balkon spelen een rol. Op een klein balkon plaats je geen grote teakhouten tafel. Het is wel zo prettig als je rondom de teak tafel kunt lopen. Is de ruimte beperkt kies dan voor een kleine of wellicht twee kleine teakhouten tafels, die je in een hoek kunt plaatsen bijvoorbeeld met een hoekbank. Ben jij de gelukkige eigenaar van een grote tuin, dan zijn er zoveel mogelijkheden voor het plaatsen van één of meerder teakhouten tafels.

De vorm van de teakhouten tuintafel

Houd je van strak kies dan voor een vierkante of rechthoekige teakhouten tuintafel. Ook een achthoekig model is mogelijk. Je kunt voor afwijkende maten een tafel op maat laten maken. Teakhouten tafels zijn er voor 2, 4, 6 en zelfs 8 stoelen, of stapelstoelen. Je kunt kiezen voor een tafel die uitschuifbaar is. Wil je het allemaal niet zo strak in je tuin, kies dan voor een ronde, ovale of picknicktafel. Ook de poten van de teakhouten tuintafel zijn telkens anders. Er zijn vouwpoten, inklapbare poten, maar ook robuuste vierkante poten. Sommige tafels zijn voorzien van een vast tussen- of middenstuk, waar je een parasol in kunt plaatsen.