Niets is te zwaar voor teak hout

Een boekenkast of boekenplanken staan altijd erg gezellig in een woning. Of dat nu in de huiskamer, tuinkamer (voor alle plantenboeken), kinderkamer, werk- of studeerkamer is.

Boeken, zeker als het er veel zijn, wegen nogal wat. Neem daarom teak houten boekenplanken of een teakhouten boekenkast om je verzameling strips, je lievelingsseries en je encyclopedie op of in te zetten. Je voorkomt zo dat de planken door zullen zakken onder het gewicht van de boeken. Teak hout is namelijk een zeer sterke houtsoort.

Behalve je boeken kun je er gerust een prachtige antieke pot of vaas op zetten ongeacht het gewicht. Heb je niet zoveel boeken, maar vind je het prettig om een teak houten boekenkast of boekenplanken te plaatsen in een kamer, dan schep je daarmee enorm veel leuke mogelijkheden in die kamer. Gebruik de robuuste teak houten planken gerust in je tuinkamer voor je zware bloempotten, die er overwinteren. Ook het schoon houden ervan is geen enkel probleem.

Een teak houten salontafel

In een woning wordt de kamer vaak verdeeld in een zitkamer en een eetkamer. In de zitkamer staan vaak een bankstel en enkele fauteuils. In het midden plaats je een salontafel, groot of klein. Of je houdt het middengedeelte helemaal vrij en zet de salontafel op de hoek van de stoelen of van het bankstel. Vaak plaats je dan enkele bijzettafels, salontafels meestal wat kleiner dan een salontafel die je in het midden plaatst. Teak houten salon- of bijzettafels kunnen prachtig gecombineerd worden met allerlei materialen, denk bijvoorbeeld aan riet en leer. Wanneer je de salontafel ook wilt gebruiken om zaken op te bergen denk aan pennen, papier, telefoon, afstandsbediening, tv gids enz. kies dan een teak houten salon- of bijzettafel met laden. Met een mooie glasplaat op de teak salontafel ziet je kamer er weer anders uit. Bepaal zelf je eigen stijl en kies waarbij jij je thuis voelt. Met teak houten meubelen in je woning word je nooit teleurgesteld.

Teak hout in je tuinkamer

Een tuinkamer zou iedereen zich moeten kunnen veroorloven. Of je nu graag tuiniert of niet, een tuinkamer is een geweldig extraatje in of aan een huis. Je kunt er allerlei hobby’s in uitoefenen. Een grote teak tafel staat daar dan zeer op zijn plaats. Enkele teak stoelen (of je gebruikt de tuinbank daarvoor), wat krukjes en een teak houten opbergkast, of enkele teak houten planken aan de muur en deze ruimte is geschikt voor legio zaken. Een tuinkamer is licht en gezellig en door de natuurlijke uitstraling van alle teak houten meubelen is het een grote aanwinst voor degene die er gebruik van maakt.

Teak houten tafel

Organiseer jij vaak vergaderingen bij je thuis? Of geef je les in bloemschikken? Een grote robuuste en stevige teak houten tafel die tegen een stootje kan, is dan een fantastisch praktisch meubelstuk. Een ruime, duurzame teak tafel die haar mannetje staat, is te gebruiken voor zoveel zaken. Je hebt enorm lang plezier van een teak houten tafel, verslijten zul je deze tafel nooit. Wil je deze teak houten tafel toch eens vervangen dan is zij ook buiten te gebruiken, of in de berging. Teak hout is namelijk bestand tegen alle weersinvloeden en dus zowel in- als buitenshuis te gebruiken. Is je ruimte beperkt kies dan voor een teak houten tafel waarvan je het blad kunt uitschuiven. Wil je laden in de teak houten tafel, dan is ook dat een mogelijkheid. En dan is er nog de keuze tussen, rechthoekig, rond of ovaal. Met de eventuele fauteuils, een bankstel of beklede stoelen hoef je geen rekening te houden. Een teak houten tafel is eenvoudig te combineren met allerlei materialen.