Welke teak tuinmeubelen zijn er te koop?

Allereerst denk je bij teak tuinmeubelen aan een teak tuinset: een teak tafel en 4 of meer teak stoelen. Er zijn echter nog veel meer teak tuinmeubelen, die jouw tuin verfraaien en waar je veel plezier van kunt hebben. Denk hierbij aan de teak tuinbank. Een mooi prieeltje waarin een natuurlijke teak tuinbank staat, zo creëer je een oase van rust in je tuin. Zet er een bijzettafeltje bij om een kopje, glaasje of een boek op te leggen en een mooier vakantieplekje kun jij je niet wensen. Ook rondom een teak schommelstoel kun je zo'’n mooi plekje creëren. Of helemaal luxe: teak meubels bij je houten zwembad.

Met bijzettafeltjes, een teak houten dienblad en krukjes (ook als bijzettafeltje te gebruiken) denk je ook aan de praktische kant.

Het uitzoeken van teak tuinmeubelen

Ga op het internet naar teak tuinmeubelen en je wordt blij verrast door het grote aanbod. Gemakkelijker wordt de keuze daardoor niet. Houd enkele zaken goed in de gaten:

  • hoeveel ruimte heb je om teak tuinmeubelen te plaatsen?
  • hoeveel geld wil je besteden?
  • wil je moderne of klassieke teak tuinmeubelen?
  • wil je een tafel kopen met stoelen, hoeveel stoelen neem je dan?
  • worden het stoelen met armleuningen of zonder?
  • let op, of de tuinmeubelen gecertificeerd zijn.
  • kun je het verkooppunt bezoeken, doe dit dan, je kunt dan zelf proberen of de stoelen fijn zitten.

De tuinbank een juweeltje in je tuin en zeer praktisch

Heb je niet zoveel plaats om een grote teak tuinset te plaatsen, dan kun je overwegen om een teak tuinbank te kopen. Samen met een leuk teak houten bijzettafeltje of een kruk, die je als bijzettafeltje gebruikt, creëer je fijne zitplaatsen. De teak tuinbank is te koop in diverse afmetingen, met of zonder armleuning, met een rechte of een gebogen rugleuning. Wanneer je aan de teak houten tuinbank geen onderhoud pleegt en niet behandelt met olie dan wordt zij grijs op den duur. Een teak tuinbank kan op het grasveld, maar ook tegen een muur geplaatst worden, in een prieeltje of voor of in het tuinhuisje. Een teak tuinbank past overal.

Zij is vrijwel onverslijtbaar, kan tegen een stootje en tegen alle weersinvloeden. Heb je een tuinkamer dan plaats je de teak tuinbank in de winter daar in. Zo profiteer je ook `s winters ervan. Maar ook buiten kun je elk winterzonnestraaltje meepikken op je teak tuinbank met je winterjas aan en een warme kop chocomel!

Tweedehands teak tuinmeubelen

Teak houten tuinmeubelen zijn sterk, weersbestendig, natuurlijk en onverslijtbaar. Daarom kun je teak tuinmeubelen met een gerust hart tweedehands kopen. Teakhout gaat namelijk meer dan één mensenleven mee. Zorg er wel voor dat je de tweedehands teak tuinmeubelen goed bekeken hebt voordat je tot aankoop over gaat. Kijk naar de verbindingen van het hout, of deze goed zijn, of de stoelen stabiel staan. De kleur is eigenlijk niet zo belangrijk, daar kun je zelf verandering in aanbrengen. Vraag wel of en waarmee het teak hout is behandeld. Zijn de tweedehands meubelen grijs, dan zijn de meubelen niet behandeld en kun je er alle kanten mee op zonder dat het je veel tijd en energie kost.

Verder lezen

  • Wikipedia: Teak