Teak tuinset

Wanneer teak meubelen buiten staan zal er ongetwijfeld na een poosje groene aanslag op verschijnen. Het ziet er heel natuurlijk uit. Toch zullen de meesten deze groene aanslag regelmatig verwijderen. Moeilijk is dat niet, een handveger en water doen wonderen. Is de aanslag echter hardnekkig, gebruik dan een sopje gemaakt van groene zeep en de aanslag verdwijnt. Een voordeel van groene zeep is, dat deze een beschermend vet laagje achter laat op het behandelde teak meubelstuk. Wanneer je dit kleine werkje regelmatig doet, zal het je niet veel tijd kosten om je teak meubelen mooi te houden. Groene zeep is in deze een heel veilig schoonmaakmiddel, dat ook nog eens minder belastend is voor het milieu in vergelijking met andere producten.

Puur natuur groene aanslag op de teak tuinmeubelen

Wanneer je tuinset in weer en wind buiten staat, loop je de kans dat door langdurige vochtigheid er algengroei ontstaat. Dit gebeurt op je terras, maar ook op je teak tuinmeubelen.

Het ziet er heel natuurlijk uit, toch zul je deze aanslag willen verwijderen voordat je deze teak tuinset weer intensief gaat gebruiken of voordat je de teak tuinmeubelen in de winteropslag plaatst. Geen enkel probleem, want teak hout laat zich goed schoonmaken. Neem een borstel en een emmer met water en probeer de groene aanslag te verwijderen. Lukt het niet met alleen maar water, voeg er dan wat groene zeep aan toe: maak een sopje. Groene zeep laat de groene aanslag verdwijnen op een voor het teak hout veilige manier. Mooi meegenomen is het dat groene zeep ook nog milieuvriendelijker is dan een ander schoonmaakmiddel.

Groene aanslag en groene zeep

Koop groene zeep, behandel je teak tuinset ermee en de groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een kind kan de was doen! Er zijn nog vele andere producten die worden aanbevolen, duurder en slechter voor het milieu, dus je hoeft niet verder te zoeken. Koop groene zeep, van bijvoorbeeld Tricel, Driehoek of Sunlight. Groene zeep is een zachte gele bruine zeep, gemaakt van plantaardige olie bijvoorbeeld koolraapolie of sojaolie. De zeep is tevens een goede ontvetter (automonteurs gebruiken deze zeep ook). De zeep is niet geparfumeerd, maar heeft een eigenaardige, tevens kenmerkende geur. Niet iedereen vindt dit een prettige geur. Maar zeker als je deze zeep buiten gebruikt om de groene aanslag van je tuinset te verwijderen dan zul je weinig last hebben van deze zeeplucht.

De teak tuinbank en groene aanslag

Een tuinset plaats je vaak in de winter binnen als je daar plaats voor hebt. Je maakt deze teak tuinset grondig schoon en zij staat gereed voor het volgende seizoen. De teak tuinbank (vaak te groot om in de berging te plaatsen) echter staat vaak in de winter gewoon buiten. Dat kan gerust, teak hout is bestand tegen alle weersinvloeden. Wel ontstaat er veel meer algengroei, groene aanslag, op je teak tuinbank als zij buiten blijft staan. Geen probleem, teak hout laat zich goed reinigen. Water en een borstel zijn vaak al genoeg. Is het vuil echter hardnekkig, voeg dan groene zeep aan het water toe. Je teak tuinbank is weer helemaal schoon na deze behandeling.