Schoonmaken teak tafel niet noodzakelijk

Je bent het zo gewend, dat alles afgepoetst en schoongemaakt moet worden. Bij teak hout is het echter niet noodzakelijk om het te reinigen, maar het mag gerust. Daarom ook is teak hout zo geliefd, alles mag maar niets hoeft. Ook in de horeca en met name bij restaurants zijn teak meubels erg geliefd, met name teak eettafels. Komen er een keer wat vlekken op de teak tafel dan kun je die met een gerust hart met een vochtige doek afpoetsen. Zijn de vlekken hardnekkig gebruik dan een sopje met groene zeep. Dat is geheel verantwoord, de groene zeep laat zelfs een vet laagje achter dat goed is voor het teak hout. Zijn de vlekken op deze manieren niet te verwijderen en storen ze jou, schuur dan met een fijn schuurpapiertje de vlekken weg.

Driehoek groene zeep is prima hiervoor. Je kunt het online bestellen bij drogisterij.net: morgen in huis als je voor 22:00 bestelt.

Teak tuintafel en onderhoud

Een teak tuintafel zal ongetwijfeld verweren door de jaren heen. De ene persoon zal dit juist prachtig vinden, de ander wil de teak tuintafel graag behandelen zodat zij er weer als nieuw uitziet. Wanneer de teak tuintafel in weer en wind staat zal zij verkleuren naar grijs, een heel mooie kleur, als je er van houdt, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ook het teak hout van de bijbehorende stoelen verkleurt. Dus als je gaat behandelen, dan zul je dat ook met de stoelen moeten doen, om een mooie set te behouden. Goed afschuren voor de behandeling is het allerbelangrijkste, dat is tevens het meeste werk! Gebruik daarna een goede olie. Laat deze goed intrekken in het teak hout, schuur wederom de tafel heel licht en behandel de tafel ten slotte nog een keer met de olie. Er zal de tweede keer veel minder olie in het teak hout trekken.

De veelgebruikte teak tafel en het onderhoud

Een teak bijzettafel zal minder onderhevig zijn aan vlekken dan een teak eettafel. Ook een teak salontafel zal geregeld afgepoetst moeten worden. Denk aan de kringen van glazen en kopjes of bekers. Het is helemaal niet erg als deze vlekken op de teak tafels komen. Ze zijn namelijk eenvoudig te verwijderen. Is de vlek nog “vers” poets er dan met een vochtige doek over en de vlek verdwijnt. Bij wijn bijvoorbeeld zul je wellicht een sopje moeten gebruiken. Neem in dat geval groene zeep. Deze is geheel veilig voor het teak hout. Deze zeep geeft zelfs een beschermend laagje af aan het teak hout. Wanneer de vlekken extreem zijn, dan kan een schuurpapiertje hulp bieden. Schuur het tafelblad met een fijn schuurpapiertje heel licht en het teak tafelblad wordt weer als nieuw.

Wel of niet schoonmaken teak tafel

Een tuintafel, die in weer en wind staat zal een groene aanslag krijgen. Voordat je de tuintafel in de winterstalling zet, kun je de teak tafel ontdoen van de groene aanslag. Gebruik hiervoor een sopje met groene zeep, deze reinigt en laat een beschermend laagje achter op de tafel. In het voorjaar haal je de tafel dan weer schoon naar buiten. Blijft de tafel buiten staan, dat kan gerust met teak hout, dan kun je ook de groene aanslag verwijderen. Het verkleuren naar grijs gebeurt als je verder geen onderhoud pleegt aan de teak tafel. Zet je de tafel in de olie dan komt de kleur weer terug. Het is maar wat jij het mooiste vindt. Een teak knutseltafel zul je eerder schoonmaken dan een teak bijzettafel, maar noodzakelijk is het niet. Teak hout heeft juist de fantastische eigenschap om er doorleefd juist mooier uit te gaan zien. Maar dit is natuurlijk heel persoonlijk.

Groene zeep online bestellen

Je kunt groene zeep online bestellen bij drogisterij.net.

Check deze site als je op zoekt bent naar informatie over onderhoud van je teak dek.