teaken meubelen

Van pas binnengekomen meubels tot kleine weetjes en feiten over teak meubelen meer komen op deze website ter sprake.

Als u een een bepaald meubel op een foto tegenkomt wat u bevalt kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Daarnaast bent u natuurlijk ook vrij om naar een van onze andere website te gaan voor meer informatie.
Specifiek opzoek naar teak meubelen? Kijk eens bij teakmeubelen.nl.
Altijd al een massieve houten tafel gewenst? Alle soorten en maten tafels bij: teak-tafel.nl.

Teaken meubelen

Teaken meubelen voor elk interieur

Wil je in je interieur degelijke meubelen met een natuurlijke uitstraling en die niet tijdgebonden zijn, dan zijn teaken meubelen een prima keuze. Nog een fantastische eigenschap van teak hout is het feit dat het beresterk is. Je bent ook niet gebonden aan de bruine kleur van het teak hout. Wat dacht je van white wash teak hout? Alle goede eigenschappen van het teak hout, maar door die aparte kleur toch weer eens iets heel anders in je interieur. Wanneer je uitgekeken bent op bijvoorbeeld de donkere teaken meubelen, plaats dan eens white wash teaken meubelen en zie hoe licht je woonkamer ervan wordt. Het onderhoud van de teaken meubelen zal je verbazen: er is namelijk geen tot weinig onderhoud nodig. Krijg je toch een lelijke vlek die je wilt verwijderen dan voldoet een sopje met groene zeep.

Teaken meubelen voor buiten

Omdat je graag buiten verblijft bij goed weer, plaats je natuurlijk ook op je terras, in of voor je tuinhuis of zomaar op een mooie plek in de tuin teaken meubelen. Een mooie teaken tuinset en een gezellige teaken tuinbank zullen ongetwijfeld vaak gebruikt worden. Door de natuurlijke uitstraling van de teaken meubelen gaan ze op in het grote geheel van de tuin. Onderhoud mag, maar is niet noodzakelijk. Af en toe verwijder je de groene aanslag en de vogelpoep met water of met een sopje van groene zeep. Zo staat je teaken tuinset steeds klaar voor gebruik. Verslijten die je de teaken meubelen bijna niet. Koop of maak van teak hout wat leuke bloembakken en plaats deze gevuld met grote palmen of rietsoorten bijvoorbeeld en je creƫert je eigen vakantieplek in je achtertuin. Een mooi teak houten dienblad met leuke mokken, bekers en een bloemetje op de teak tafel maken het geheel helemaal af.

Teaken meubelen combineren met andere houtsoorten

Teaken meubelen zijn gemakkelijk te combineren met andere houtsoorten: ze bijten elkaar niet. Ook staat een teaken eethoek prachtig in combinatie met een modern bankstel en een teaken salontafel met een glazen blad. Teaken meubelen belemmeren je niet om ook andere materialen in je interieur te gebruiken. Het kan best spannend zijn om verschillende materialen met elkaar te mixen. En als je het zelf mooi en gezellig vindt, is dat wellicht een gedurfde maar toch een geslaagde mix. Teaken meubelen zijn behoorlijk zwaar, dit kan een
probleem zijn als je wat ouder wordt. Neem dan niet zulke grote teak meubelen, dat scheelt ook veel in het gewicht, of zorg ervoor dat de teak meubelen niet verplaatst hoeven te worden.

Teaken meubelen nieuw of tweedehands

Je bent op zoek naar teaken meubelen. Moeilijk om deze te vinden zal het zeker niet zijn. In de meubelzaken, in antiekzaken, maar ook op internet is een groot aanbod. Je hoeft er je stoel niet voor uit en je krijgt in korte tijd veel teaken meubelen te zien. Je leest om te beginnen iets over de geschiedenis van teak hout, de herkomst en de eigenschap van teak hout. Dit is altijd leuk om te weten voordat je tot de aankoop over gaat. Daarna wordt het moeilijker, de kleur,
de grootte, het model en de prijs gaan meedoen. Het totale prijskaartje kun je in je hoofd houden, ga niet over je budget heen. Schuld maken voor een stoel of kast is niet verstandig. Bepaal de kleur, erg belangrijk in jouw interieur, en daarna model en grootte. Meet je kamer op en zorg dat er voldoende loopruimte overblijft na plaatsing van bijvoorbeeld een andere teak eethoek.

Als u toch eventueel op zoek bent naar eiken, kijk dan eens bij eiken meubelen van Geeraaths in Limburg.