Trends in Teak

Oud teak hout is trendy

Teak is een enorm mooie houtsoort die veel word gebruikt voor meubilair. Hierdoor ontstaan er onwijs veel mooie trends in Teak. Teakhout komt origineel uit Zuid Aziƫ, maar door de goede bruikbaarheid van het hout word het nu op veel meer plekken aangeplant en gekapt om mooie en trendy teakhout meubelen te maken die overal op de wereld worden gebruikt.

Prachtige kleuren

Teakhout heeft veel verschillende prachtige kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie licht bruine kleur, of juist een donkerdere warme bruine kleur. Zelfs grijs is mogelijk. Dit word bepaald door de plaats waar het teakhout gekapt is en aan welke weersomstandigheden het is overgeleverd. Wat ook uitmaakt bij de kleur is of het hout bewerkt of onbewerkt is. Elke plank heeft een eigen unieke kleur, van deze unieke houtsoort.

Binnen Meubels

Binnen zijn er enorm veel mogelijkheden voor trends in teak. In de slaapkamer is er bijvoorbeeld de optie voor een prachtige kast van teakhout of misschien het bed. In de badkamer zal teakhout ook prachtig zijn en een natuurlijke en toch ook huiselijke uitstraling aan de ruimte geven. Ook in de huiskamer, de keuken en de eetkamer staat meubilair van deze houtsoort prachtig. Denk bijvoorbeeld aan teakhouten banken met zachte witte kussens, of een mooie boekenkast waar je eindelijk alle boeken van je collectie in kwijt kan.
Binnen en buiten

Natuurlijk kan je met Teakhout ook een prachtig laminaat aanleggen. Buiten is het een optie om met het hout een prachtige patio te maken, waar je warme zomeravonden buiten op kunt genieten.

Tuinmeubels

Een trend in Teak bij Tuinmeubels is om de meubels aan de weersomstandigheden over te laten. Zo krijgen de meubelen een prachtige grijze kleur die mooi te combineren is met kussens en veel gezelligheid bieden tijdens bijvoorbeeld een barbecue. Natuurlijk hoeft dit niet. Met veel onderhoud behouden ook buiten meubelen in teak hun prachtige kleur. Denk bijvoorbeeld aan mooie tuinstoelen in de bijna ruige kleuren van teak, die staan natuurlijk prachtig op de patio of in de tuin.

Teakhout geeft enorm veel opties en je kunt er de mooiste trends in vinden om jou huis de finishing touch te geven.